Jäsenyys

Jäsenyys

Voit liittyä Posti-ja logistiikka-alan unionin ja sen työttömyyskassan jäseneksi, mikäli työskentelet PAUn sopimusaloilla. Jäsenyyden merkittävin etu on työehtosopimus ja edunvalvonta. PAUn ja työnantajajärjestön neuvottelemalla työehtosopimuksella on suuri merkitys. Se pitää sisällään mm. palkat, ylityökorvaukset, työajat, lomat, lomarahat, palkalliset vapaat ja sairausajan palkan. Lainsäädäntö tarjoaa vain työehtojen minimitason, eikä palkoissa sitäkään. PAUn neuvottelema työehtosopimus tuo paljon enemmän.

Osallistu ja vaikuta

Neuvotteluiden tulos riippuu pitkälti siitä, kuinka vahva ammattiliitto on. Siksi on niin tärkeää, että sinäkin olet oman alasi ammattiliiton jäsen. Työntekijöiden kannalta hyvät sopimukset ja palkankorotukset voidaan saavuttaa vain, jos työntekijät kuuluvat oman alansa liittoon. PAUn jäsenenä sinulla on suora vaikutuskanava siihen, mitä tavoitteita neuvotteluille asetetaan. Itse asiassa olemalla liiton jäsen takaat, että jatkossakin joku neuvottelee palkat ja lakeja paremmat edut – alan työehtosopimuksen.

Asiantuntija- ja neuvotteluapua

PAU valvoo luonnollisesti myös työehtosopimusten noudattamista. Sen jäsenet ovat oikeutettuja saamaan edunvalvojien asiantuntija- ja neuvotteluapua sekä liiton lakimiehen oikeusapua työelämän ristiriitatilanteissa. Lisäksi he ovat oikeutettuja osallistumaan erilaisille liiton järjestämille kursseille. Jäsenet saavat hyväkseen myös muut PAUn jäsenedut, joista moniin kuuluu selkeitä alennuksia ja tuntuvia rahanarvoisia etuja.

Nämä sivut kertovat PAUhun liittymisestä sekä palveluista ja eduista, joita vain jäsenet saavat. Liittymislomakkeen löydät tästä.


 Tulostettava versio