Työttömyysturva

Hoida työttömyyskassa-asioitasi verkossa

Työttömyyskassan verkkopalveluun kannattaa tutustua! Tältä ja työttömyyskassa-osion sekä PAU:n etusivulta löydät linkin palveluun.

Kassa maksaa kaikki asioinnista aiheutuvat kustannukset, joten sen käyttäminen on jäsenelle täysin ilmaista. Palveluun voi kirjautua miltä tahansa koneelta, jolta on internetyhteys.


Työttömyyskassan verkkopalvelussa voit:

1. lähettää hakemuksen kassalle
2. lähettää hakemuksen liitteet pdf-tiedostoina
3. selata ja muuttaa omia henkilötietojasi
4. lähettää viestin suoraan työttömyyskassalle

Kirjautumistapa on muuttunut 13.9.2017 alkaen. Jatkossa kirjaudut jäsennumerollasi, joka löytyy jäsenkortistasi. Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa jäsennumeroa käyttäen, tulee ensimmäisen kirjautumisen tapahtua ensikirjautumissääntöä käyttäen. Toimi näin myös silloin, jos olet aikaisemmin käyttänyt sähköistä asiointipalvelua.

HUOM! ENNEN KIRJAUTUMISTA, LUE PALVELUN KÄYTTÖOHJEET täältä.

KIRJAUDU TYÖTTÖMYYSKASSAN VERKKOPALVELUUN TÄSTÄ


Ohjeita sähköiseen hakemiseen
 

Työttömyyskassan verkkopalvelusta löytyvät seuraavat hakemukset:

Ansiopäivärahahakemus


Käytä tätä silloin, kun:

  • haet ansiopäivärahaa ensimmäistä kertaa
  • edellisestä hakemuksesta on kulunut yli kolme kuukautta
  • viimeisin kassalta annettu päätös on ollut kielteinen päätös ilman loppupäivää


Ansiopäivärahan jatkohakemus (ei muutettavaa)


Käytä tätä silloin, kun:

  • tilanteessasi ei ole tapahtunut muutoksia edellisen hakemuksen jälkeen. Tämä hakemus on esitäytetty, etkä pääse muokkaamaan sitä. Jos haluat ilmoittaa kassalle jostakin etuuteen vaikuttavasta muutoksesta yms., käytä muutettavaa jatkohakemusta.


Ansiopäivärahan jatkohakemus (muutettavaa)

Käytä tätä silloin, kun:

  • tilanteessasi on tapahtunut jokin muutos (esim. olet aloittanut työn, olet aloittanut koulutuksen, olet sairastunut ja sairauslomasi kestää yli 10 päivää jne.)
  • haet soviteltua päivärahaa 


Vuorottelukorvaushakemus

Käytä tätä silloin, kun:

  • haet vuorottelukorvausta vuorotteluvapaan ajalle. Jokainen jakso vuorotteluvapaasta on haettava hakemuksella erikseen, mikäli vuorotteluvapaa on jaksotettu.  Vuorotteluvapaan aikana tapahtuvista muutoksista on ilmoitettava kassalle vuorotteluvapaan muutosilmoituslomakkeella.


Huomioitavaa:

Soviteltu päivärahahakemus

Voit toimittaa sovitellun päivärahan hakemuksen sähköisesti kassalle vasta siinä vaiheessa, kun sinulla on koko hakujaksoa koskevat palkkalaskelmat ym. tarvittavat tiedot saatuna työnantajalta. Palkkalaskelmat ja mahdolliset muut tiedot tulee liittää joko sähköisesti hakemuksen liitteeksi tai postittaa saman päivän aikana kassalle.

Ensimmäinen ansiopäivärahahakemus

Voit toimittaa ensimmäisen ansiopäivärahahakemuksen sähköisesti kassalle vasta, kun sinulla on kaikki tarvittavat liitteet. Tarvittavat liitteet tulee liittää joko sähköisen hakemuksen liitteeksi tai postittaa saman päivän aikana kassalle.

Vuorottelukorvaushakemus

Voit toimittaa vuorottelukorvaushakemuksen sähköisesti kassalle vasta, kun sinulla on kaikki tarvittavat liitteet.

 

Toimittamalla hakemuksen mukana kaikki tarvittavat liitteet varmistat mahdollisimman nopean ja sujuvan käsittelyn. Lista liitteistä löytyy Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön kotisivuilta www.tyj.fi (Ansiopäiväraha > Ansiopäivärahan hakeminen).


Sähköiset palkkalaskelmat ja muut sähköiset dokumentit!


Sähköinen palkkalaskema voidaan ottaa työttömyyskassassa vastaan vain, jos sitä ei ole salattu tai muuten salasanalla suojattu!

Lähetä ansiopäivärahahakemukseen kuuluvat sähköiset liitteet ilman salausta Web-viestillä alla olevasta linkistä.

KIRJAUDU TYÖTTÖMYYSKASSAN VERKKOPALVELUUN TÄSTÄ


 Tulostettava versio