Jäsenyys

SAK:n ja PAUn apurahat haussa elokuussa

 

SAK:n kulttuuriapurahoja ja PAUn rahaston apurahoja vuodelle 2018 voi hakea elokuun aikana. Hakuaika päättyy 31. elokuuta 2017.

Kulttuuriapurahoja voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet tai harrastajaryhmät. Apurahoilla tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

SAK:n kulttuurirahasto on Kansan Sivistysrahaston erikoisrahasto. PAUlla on myös oma rahasto KSR:ssä, joten hakemuksesi käsitellään myös PAUn apurahoja jaettaessa ilman eri hakemusta.

Voit hakea apurahaa Kansan Sivistysrahaston verkkosivujen kautta. Hakusovellus ja ohjeet löytyvät 1. elokuuta alkaen osoitteesta http://www.sivistysrahasto.fi/.

Valitse hakusovelluksesta ensin SAK:n kulttuurirahasto ja sen jälkeen oma ammattiliittosi. Täytä hakemus ja lähetä se verkossa eteenpäin.

Myönnetyt apurahat julkaistaan tammikuun 2018 loppuun mennessä.

Päivitetty 29.6.2017

PAUn rahasto

 

Liiton rahastosta myönnetään kerran vuodessa stipendejä kulttuuriharrastusten tukemiseen sekä näihin harrastuksiin liittyvään opiskeluun.

PAUn rahastosta myönnettävä apuraha ei ole tarkoitettu ammattimaisen taiteen tekemiseen, esiintymismatkoihin, opiskeluun (esim. täydennyskoulutukseen) tai urheiluun. Samalle hakijalle voidaan myöntää apurahaa vain kerran. Apurahat ovat pienehköjä, joten ne eivät tee mahdolliseksi kovin mittavien projektien toteuttamista. Tukea sellaisiin ei tästä syystä myönnetä. Myös ammattiosastoille voidaan myöntää tukea suunniteltuihin kulttuuriprojekteihin tai esimerkiksi historiikin kirjoittamiseen. 

Hakemuksesi käsitellään ensin SAK:ssa myönnettäessä Kulttuurirahaston apurahoja. Ne hakemukset, joille ei ole SAK:n kulttuurirahastosta apurahaa myönnetty, osallistuvat käsittelyyn, kun myönnetään apurahoja PAUn rahastosta. SAK:n kulttuuriapurahojen saajien nimet julkaistaan SAK:n nettisivuilla. 

Päivitetty 29.6.2017

 Tulostettava versio